ALLGRIP. FÖR DIG SOM VILL KOMMA FRAM.

Fyrhjulsdrift får aldrig bli en teknik bara ett fåtal anser sig ha råd med. Fyrhjulsdrift, eller 4x4 som vi brukar säga, är till för alla som vill kunna ta sig fram under osäkra förhållanden. Framför allt är fyrhjulsdrift till för dig som inte har något annat val än din egen bil för att kunna ta dig dit plikten kallar.

Vitara_AllGrip.jpg Suzuki har utvecklat AllGrip, ett avancerat system för fyrhjulsdrift som tillgodoser behovet av hög framkomlighet oavsett väglag. Systemet finns i tre versioner. Se och läs mer om dem nedan.

allgrip_auto-ny2.jpg

Med AllGrip Auto tar du dig fram trots oväntade förändringar av väglaget. En viskokoppling fördelar vridmomentet automatiskt till bakhjulen när framhjulen får sämre grepp på vägen. Omkopplingen sker blixtsnabbt, till exempel på hala eller snöiga vintervägar. Sitter i Suzuki Swift.


allgrip_select-ny.jpg

Med AllGrip Select kan du välja mellan fyra olika körlägen, Auto, Sport, Snow och Lock. Vitara 4x4 och S-CROSS är båda utrustade med detta system.

Auto

I Autoläget prioriteras bränsleekonomin och används vid körning i de vanligaste förhållandena. Systemet kopplar blixtsnabbt över till 4x4 vid hjulspinn.

Sport

Sportinställningen optimerar acceleration, vilket gör att motorn svarar snabbare vid rörelse från gaspedalen. Vid låga och normala hastigheter anpassar systemet vridmomentet för att optimera kurvtagningsförmågan.

Snow

Den här inställningen är som namnet antyder anpassad för körning på snöiga, oplogade och hala vägavsnitt. Systemet integrerar såväl gaspådrag som styrning för maximal dragkraft och stabilitet på ytor med låg friktion.

Lock

Den här inställningen underlättar att få loss bilen ur snö, lera eller sand. Systemet levererar kontinuerligt maximalt vridmoment även till bakhjulen.

 

Nya ACROSS med fyrhjulsdrift

ACROSS elektriska fyrhjulsdrift (E-Four) har en fristående bakhjulsmotor som jobbar för att optimalt fördela vridmomentet till bakhjulen baserat på körförhållandet som gäller för tillfället. Systemet ger ett bra väggrepp och fast stabilitet. Som gör att du behåller kontrollen även på hala underlag.